Френският президент Еманюел Макрон в началото на декември ще направи в

...
Френският президент Еманюел Макрон в началото на декември ще направи в
Коментари Харесай

Макрон пристига в САЩ на 1 декември

Френският президент Еманюел Макрон при започване на декември ще направи в Съединени американски щати първото си държавно посещение за мандата на президента Джо Байдън, предопределено да отпразнува връзките сред Съединените щати и най-близките им съдружници, заяви АП.

Посещението на 1 декември ще бъде второто държавно посещаване в Съединени американски щати за Макрон, който за първи път беше определен да управлява страната си през май 2017 година и завоюва втори мандат по-рано тази година. Макрон имаше държавно посещаване при ръководството на Доналд Тръмп.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер разгласи визитата в понеделник, като сподели, че то ще  " подчертае дълбоките и трайни връзки с Франция, нашия най-стар съдружник ".

Поканата също е знак, че връзките сред Байдън и Макрон са минали цялостен кръг. Той доближи дъното предходната година, след като Съединените щати оповестиха договорка за продажба на атомни подводници на Австралия.

Решението на Съединени американски щати подкопа договорката, която беше в действие за Франция за продажба на дизелови подводници на Австралия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР